Uitvaartonderneming met Indische uitstraling

Al sinds 1888 regelt Ad Patres in Den Haag uitvaarten. Het art nouveau pand aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag is in de loop van al die jaren aangepast en veranderd. Omdat het niet meer aansloot bij de uitstraling die Ad Patris wilde, werd besloten het op te knappen. De luxe uitstraling van het statige pand mocht weer terug komen. En omdat veel families met een Indische achtergrond gebruik maken van Ad Patres als uitvaartonderneming, wilden ze bij de inrichting ook meer rekening houden met deze groep klanten.

Licht en rust
Fanny Willems van Flint Interieurarchitecten heeft eerst bekeken wat Ad Patres wilde uitstraling, hoe ruimten gebruikt worden en wat daarin stoort zodat ze oplossingen kon bedenken. De keuken bleek akoestisch erg slecht. De rouwkamer achter was erg donker door black-out gordijnen en de familiekamer voor was door zware gordijnen bedompt van sfeer. De plafonds waren verlaagd, waardoor ornamenten waren verdwenen.

Veel klassieke details zijn weer teruggebracht, onder andere in gipsen lijsten aan plafonds en in paneeldeuren met messing deurklinken. Dit messing is ook in de kroonluchters doorgetrokken. De wanden kregen lijsten met daarin zijdebehang en fotobehang van Vescom waarop oude Indische schilderijen van natuurimpressies werden geprint. Hierdoor ontstaat een serene sfeer van licht en rust waarin mensen rustig kunnen rouwen.

De entreehal kreeg in de art nouveau sfeer van het pand behang van Nina Campbell, een van de leidende Engelse ontwerpers op dit gebied. In de meubels komt veel notenhout terug en Fanny Willems ontwierp zelf bankjes, hockers met oosterse rollen als leuningen.

Nomax Project: aankleding, uitvoering en akoestiek
Nomax Project vulde het plaatje van Flint interieurarchitecten in met producten en offertes en de uitvoering van vloeren, wand- en raambekleding, meubilair, verlichting en beplanting. Ook adviseerde Nomax Project over de akoestiek in de keuken. Om vooral het contactgeluid te verminderen, werd hier een PVC Safe Step vloer van Forbo gelegd op een akoestisch zwevende ondervloer.

Bekijk het resultaat op de website van Nomax Project.