Steek jij ook graag je kop in het zand?

Tijdens het wekelijkse netwerkontbijt van O2GH (Ondernemersontbijt Groene Hart) kreeg ik deze week de gelegenheid om een presentatie te geven. Als financieel planner zijn er diverse onderwerpen te bespreken, zoals hypotheken, verzekeringen, ondernemersrisico’s, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en meer. Voor deze gelegenheid koos ik ervoor om de nadruk te leggen op lijfrente binnen het kader van financiële planning. Veel ondernemers lijken namelijk hun hoofd in het zand te steken als het gaat om hun oudedagsvoorziening. Ik heb inzicht gegeven in de verschillende aspecten van financiële planning en aangegeven welke financiële instrumenten op welk moment kunnen worden ingezet.

Door middel van grafieken en cijfers heb ik laten zien wat het verschil in inkomen is tussen nu en na de pensioendatum. Hieruit blijkt dat bij veel ondernemers een aanzienlijk tekort ontstaat. Daarnaast heb ik laten zien wat het rendementsverschil is tussen sparen en beleggen, en wat het effect is van vroegtijdig beginnen met opbouwen.

Als afsluiting heb ik enkele voorbeelden gegeven van hoe mijn collega-ondernemers mij kunnen aanbevelen bij hun relaties.

De belangrijkste conclusie van de presentatie is natuurlijk dat het nu tijd is om actie te ondernemen en je hoofd niet langer in het zand te steken. Niets doen leidt immers onvermijdelijk tot een tekort aan inkomen.

Ben jij ook op zoek naar financieel inzicht of financiële rust? Neem dan een kijkje op www.frankfh.nl en neem contact op met Frank Suers van Frank Financiële Huisarts.
Mail: frank@frankfh.nl 
Telefoon: 0348-508174 / 06-24919819