Iedereen ademt, hoe je ademt maakt verschil

Als lid van het netwerk O2GH ontbijten we op wekelijkse basis met ondernemers uit de regio om elkaar business te gunnen en gebruik te maken van elkaars netwerk. Geregeld organiseren we gastensessie.

In de eerste gastensessie van het nieuwe jaar zette Arjan Nihot de Terugwinning mooi op de kaart bij ons. Van afval weer een mooi en bruikbaar product maken, maar ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer terug in het arbeidsproces brengen, dat is waar de Terugwinning voor staat. Wil jij ook circulair ondernemen met maatschappelijke en sociale impact, dan kun je zeker bij Arjan terecht! 

Ook was Björn van Eijk Advocatuur te gast, die o.a. bouwbedrijven helpt om grip te krijgen op juridische processen. Zijn passie voor Lego kwam ook aan bod, want van iedere bedrijfscasus bouwt hij zelf een lego situatie na, waarmee hij de problematiek schetst, uitbeeldt en erover communiceert. Dus zoek je iemand die je kan helpen bij (bouw)contracten en geschillen, dan kan Björn je vast helpen.

Zelf mocht ik een presentatie geven over een deel van mijn business: ademwerk & ademcoaching. De gasten en leden nam ik mee in een stuk bewustwording van de ademhaling. Hoeveel invloed de adem heeft op hoe je in je vel zit. Ik liet ze het zelf ervaren aan de hand van een adem bewustzijnsoefening. Je scant je ademhaling, wat je voelt en hoe de adem zich gedraagt. Sta jij wel eens stil bij hoe je ademt?

Ook een korte oefening met houding, beweging en de adem kwam aan bod uit de Epiphora methode, waarmee de bloedcirculatie richting het hoofd gestimuleerd wordt. Hierdoor klaart je hoofd weer op, je wordt helderder en je hebt meer focus.

Ben je na het lezen geïnteresseerd geraakt en zou je een keer deel willen nemen aan het gastenontbijt van O2GH, dan kun je via www.ondernemersontbijtgroenehart.nl een bericht sturen. Leuk je te ontmoeten! 

Mocht je interesse hebben om met je ademhaling aan de slag te gaan, dan kun je mij benaderen:

Carola Pluut-Rijneveld
info@yogabycarola.nl
06 – 81 38 43 34

Of check mijn website www.yogabycarola.nl