AI met Foto di Vita

Tijdens mijn presentatie tijdens het ontbijt bij O2GH heb ik wat meer verteld over het gebruik van AI in de fotografie en wat ik daar bij mijn werk al van kan gebruiken als hulpmiddel en wat absoluut niet. Ik heb hierbij wat foto’s laten zien van voor en na de verschillende bewerkingen. Dat het soms heel handig is maar vaak ook nog volkomen nutteloos. Het had even wat voeten in aarde om mijn (eigenlijk te oude) laptop te verbinden met de beamer. Toen dat niet lukte hebben we er een heel knusse presentatie van gemaakt door met z’n allen om de laptop te gaan staan.

Aan het begin heb ik een klein filmpje vooral aan de nieuwere leden laten zien wat ik zoal fotografeer. En in het laatste deel heb ik verteld over een project wat ik van plan ben te gaan doen met alle leden van O2GH. Ik wil van iedereen een bijzondere fine-art foto maken waarin ik iets van het beroep op hobby van diegene ga verwerken. Dit idee kwam bij me op door Marianne die ooit eens gezegd had dat ik hen wel als modellen kon gebruiken. Geheel in stijl van de presentatie heb ik van alle ideeen in mijn hoofd door de AI-hulp Copilot schetsen laten maken. Dat is niet altijd helemaal precies geworden wat ik in mijn hoofd heb natuurlijk, maar het was wel leuk om te zien hoe iedereen zichzelf of de ander herkende in de schetsen. Binnenkort ga ik hiermee beginnen met Marianne, die al heel enthousiast benodigdheden aan het uitzoeken is.

Diana Bekker
0610513410
diana@fotodivita.nl
www.fotodivita.nl

Foto di Vita, fotografie, AI