De Leerstek – De plek om te leren!

In augustus 2014 begon De Leerstek met remedial teaching en studiebegeleiding voor leerlingen van het voortgezet onderwijs in een eenvoudige ruimte. Dit voorziet duidelijk in een grote behoefte, want veel kinderen van basisschool en middelbare school vinden inmiddels de weg naar De Leerstek. Overdag komen de basisschoolleerlingen die extra aandacht nodig hebben. In de middag druppelen de oudere leerlingen binnen, die hulp nodig hebben bij hun huiswerk.

In 2015 betrok De Leerstek een nieuw pand en interieurontwerpster Marlouke San Giorgi richtte het zo in dat alle kinderen in een prettige omgeving kunnen leren. De basisschoolleerlingen werken in een huiskamerambiance. In de aansluitende studieruimte kan de middelbare scholier op een afgeschermde werkplek geconcentreerd aan de slag.

Nomax Project zoekt passende inrichting
Marlouke San Giorgi schakelde Nomax Project in voor de invulling van haar ontwerp. Bij inrichting van De Leerstek kijkt zij naar de functionele eisen en het gebruik van de ruimte: niet super schools, wel fris en vrolijk, maar ook rustig. Nomax Project zoekt met de aangegeven randvoorwaarden naar de meest geschikte producten en doet daar voorstellen voor. Aan de lange zijde van de ruimte kwamen elf tafels van 120 x 80, waartussen akoestische schotten, zodat kinderen rustig kunnen werken. De schotten en de vlinderstoeltjes zijn in de frisse kleuren van het logo van de leerstek: rood, wit, groen en blauw. Deze kleuren komen ook terug in de vrolijke beestjes aan de garderobewand die verspringend als kapstok fungeren voor grote en kleine jassen. Industriële lampen en vitrages maken het geheel af.

De reacties van zowel opdrachtgever, kinderen als ouders zijn erg positief.

Marleen Willemze, Eigenaar van De Leerstek:
“Raymond heeft in de achterliggende tijd een fantastische bijdrage geleverd aan de inrichting van ‘de leerstek’ in Woerden. Zijn advies heeft geleid tot een zeer prettige werkruimte waar een breed scala aan leerlingen zich helemaal thuis voelt. Kernwoorden die de samenwerking met Raymond weergeven, zijn: vriendelijk, betrouwbaar, accuraat, deskundig en nuchter.”

De foto’s op de website van Nomax Project laten zien waar de kinderen zo prettig leren.