Sfeervolle verlichting met beperkt budget in Warande, Wooncentrum Heerewegen

Heerewegen is een wooncentrum voor mensen met dementie, waar in 2010 het Zorgconcept Woongroepen werd ingevoerd. Het centrum ligt in een groot woonpark met verschillende Warande vestigingen (Bovenwegen, Heerewegen en Klein Heerewegen) aan de oostkant van Zeist. De bewoners van Heerewegen en hun familie en vrienden hebben de beschikking over een gezellig restaurant met terras en een besloten tuin aan het bos van het Utrechts Landschap.

In het verleden hebben wij al eens de gangen en woonkamers voorzien van onder andere nieuwe vloerbedekking. Nu vroeg Warande Nomax Project mee te denken over het aanpassen  in de gangen van de verlichting met beperkt budget. De verlichting bestond uit ongezellige armaturen, waarvan men de uitstraling niet vond passen bij de oudere demente bewoners.

Om het betaalbaar te houden hebben we de aanwezige armaturen laten zitten en hebben we speciaal aangepaste lampenkappen laten maken. Dit betekende een relatief eenvoudige aanpassing met toch een positieve bijdrage aan de huiselijkheid en uitstraling van de eerst zo ongezellige lange gangen.

Zowel voor als na het plaatsen van de lampenkappen hebben we de aanwezige lux gemeten en voor de klant inzichtelijk gemaakt. Het resultaat is een positieve bijdrage aan de beleving van de omgeving.

Bekijk het resultaat op de website van Nomax Project.