Nomax Project bezocht de Orgatec

In Keulen is eens in de twee jaar dé internationale beurs voor projectmeubilair, de Orgatec. Fabrikanten uit de hele wereld laten hier hun producten zien voor interieurs van kantoren en projectinrichting. Ook Nomax Project bezocht de Orgatec eind oktober om te kijken naar de nieuwe trends en ontwerpen.

Huiselijkheid
Een opvallende trend, die al een tijdje te zien is, is de verschuiving naar huiselijkheid binnen deze markt. De traditionele fabrikanten van bureaus leveren niet meer alleen bureaus, maar meubilair voor de verschillende manieren van het huidige werken. Medewerkers zoeken een plek die geschikt is voor de activiteit van dat moment en waar ze zich prettig voelen om optimaal te presteren: activiteitgerelateerd werken. Een loungeplek voor overleg met collega’s, een rustige plek om te bellen of een concentratieplek om een stuk te schrijven. Liefst in prettige, warme vormen, stoffen en kleuren.

Akoestiek belangrijk
Een andere trend, die voortkomt uit Het Nieuwe Werken, is dat akoestiek steeds belangrijker wordt. Het verdwijnen van wanden maakt ruimtes groter, maar de behoefte aan privacy, rustig overleg, concentratie en verstaanbaarheid blijft. Hierop springen veel fabrikanten in met zachte organische vormen en materialen, veelal in modules die flexibel toe te passen zijn. Wij maakten kennis met een aantal nieuwe leveranciers op dit gebied. Cascando heeft een mooi product, ‘pillow wall’, waarbij verschillende functies, zoals een kapstok of boekenplank, geïntegreerd zijn in een wand van akoestisch materiaal: warm, speels én functioneel. BuzziSpace gebruikt veel vilt op meubels, maar ook voor akoestische wandelementen. Dit kan in ieder gewenst kleurenpallet. Ook DeVorm zet vilt en ander zacht materiaal in op verder industrieel, retro fifties ogend meubilair.

Blijven combineren
Al deze trends, de nieuwe vormen en verrassende combinaties op de Orgatec inspireerden enorm om ze toe te passen in projecten van onze klanten. Nieuwe ideeën die we meenemen in onze zoektocht naar de optimale combinaties voor ieders behoeften en budget.

Kijk voor de foto’s op Nomax Project.