imm Keulen: bepalend voor woonwinkels

De eerste interieurbeurs van het jaar laat de trends zien die de meubel- en interieursector gaan bepalen. Enorme hallen met veel grote, luxe stands, waarin soms totaal ingerichte huizen te zien zijn. imm Keulen: bepalend voor woonwinkels. Deze beurs is vooral voor retail; woonwinkels bestellen hier hun handel. Omdat huiselijkheid ook voor projectinrichting een belangrijke trend is, is deze beurs ook voor Nomax Project interessant.

Veel kleur en natuur
Al een tijdje is er in interieurs veel kleur te zien. Dat waren vooral veel natuur- en pasteltinten, maar nu worden er ook veel harde felle kleuren gebruikt, vaak in combinatie met de pasteltinten. De natuurtrend blijft. Overal op stoffen en in prints zijn blad- en bloemmotieven te zien; op muren, gordijnen, lampen, eigenlijk alles. Voor Nomax is dit een thema dat goed toepasbaar is. Bijvoorbeeld in vergaderzalen of verzorgingshuizen. Bewezen is dat natuurbeleving goed is voor mensen, het geeft meerwaarde aan de beleving van een ruimte.

Oud, nieuw gemaakt: off vintage
Een heel duidelijke trend op dit moment is nieuw en oud gecombineerd, maar vooral ook hergebruik van materialen. Meubels en accessoires met (oude) industriële onderdelen of bestaande producten die op een andere manier gebruikt worden. Daarvan waren veel voorbeelden: een bar met de zijkant van een auto, barkrukken met een brommerstang en fietstrappers als voetensteun, verlichtingsarmaturen van trompetten, leidingen of met koplampen. Of al die onderdelen inderdaad van de oud-ijzerhandel komen of hiervoor gemaakt worden? Waarschijnlijk allebei. Ook stoffen met versleten plekken waren te zien, zoals de stonewashed spijkerbroek met gaten er al in. Het is voor Nomax leuk om deze zaken als accenten en speelse elementen toe te passen en te combineren in de projectinrichting.

Kijk voor foto’s van imm Keulen en ideeën voor toepassingen op de website van Nomax Project.