Domotex Hannover: alles over vloeren

Voor de sfeer van de projectinrichting van Nomax Project zijn vloeren erg belangrijk. Daarom bezocht Raymond Harmsen in januari de Domotex Hannover: alles over vloeren, ofwel ‘The world of Flooring’. Leveranciers van over de hele wereld zijn hier aanwezig met vloeren in alle denkbare materialen: textiel, parket, vinyl, hout, laminaat en kleden, heel veel kleden.

Weinig duurzame innovaties
Het was jammer dat een aantal belangrijke leveranciers op dit gebied misten op de Domotex. Zo waren wereldspelers als Forbo, Tarkett, Interface niet aanwezig. Daarmee misten ook de echte innovaties. En opvallend afwezig waren vooral duurzame innovaties, toch belangrijk voor de toekomst van ook deze branche.

Losse vinylstroken
Op de Domotex was wel een nieuwe trend zichtbaar voor projectinrichting: de vinylstroken, die in losliggende systemen strook voor strook gelegd worden. Als er eenmaal een goede basis ligt, scheelt dit bij projecten veel arbeid. Zeker bij het vervangen van een vloer: de ondervloer hoeft immers niet meer verwijderd en opnieuw geëgaliseerd te worden. Uiteraard moet in de praktijk blijken of dit inderdaad dé nieuwe manier van vloeren leggen wordt.

Veel bedrukte materialen
Een duidelijke trend die zich overal laat zien, dus ook in vloeren, zijn de vele bedrukte materialen. Tegenwoordig kunnen we eigenlijk op elk materiaal goede kwaliteit printen. Voor vloeren betekent dit veel bedrukkingen, die de vloer een verweerd uiterlijk geven, alsof de vloer al jaren gebruikt en belopen is.

Bekijk de foto’s van Domotex Hannover op de website van Nomax Project.