Complimenten geven en ontvangen

Ik ben lid van het Ondernemers Ontbijt Groene Hart (@O2GH). Elke week presenteert een lid over zijn/haar bedrijf. Zo krijgen we steeds beter een beeld van ieders business en het helpt ons om elkaar aan te bevelen.

Vorige week mocht ik weer een presentatie geven. Als laatste keer zo voor de zomer koos ik ervoor om af te sluiten met een positieve boost: de complimenten douche:  Iedereen krijgt een complimenten kaart en schrijft daar zijn/haar naam op. Vervolgens worden de kaarten verdeeld over de ruimte en ben je met elkaar verantwoordelijk dat er op elke kaart drie complimenten staan. Net als bij teams waar ik deze werkvorm graag inzet, zijn er altijd mensen die het wat lastig vinden en anderen die er gelijk vol voor gaan. Ieder heeft zo zijn/haar voorkeurstijl (😊) En al snel geeft het veel energie , er wordt gelachen en veel geschreven.. De ingevulde kaarten worden verzameld en vervolgens weer uitgedeeld. Als klap op de vuurpijl leest iedereen om de beurt hardop voor wat er op de kaart staat. Ik vind het altijd mooi hoe mensen stralen als ze de complimenten lezen. Op deze manier hebben we op een andere manier dan gebruikelijk een invulling gegeven aan het onderdeel : gegeven en gekregen.

Wil jij ook eens ervaren hoe wij bij  O2GH werken en elkaar business gunnen? Laat het me weten, na de zomer ben je van harte welkom om aan te schuiven en eens mee te maken hoe het is.  Ik wens je een mooie zomer.

Dinga van Driel

Drielink Coaching